Caise uscate Beneficii și riscuri, calorii, compoziția nutritivă
©
Autor: Redacția ROmedic
AVANTAJE:
Caisele uscate sunt o sursă bună de vitamina A, fibre alimentare și potasiu, având un conținut scăzut de grăsimi saturate, colesterol și sodiu.
Caisele uscate sunt bune în caz de constipație (datorită conținutului mare de fibre), hipertensiune arterială, anemie și retenție de fluide (datorită potasiului).
DEZAVANTAJE:
O mare parte din caloriile furnizate de caisele uscate provin din zaharuri, motiv pentru care trebuie să fie evitate de diabetici.
Caisele uscate conțin sulfiți (dioxid de sulf), pentru a le păstra culoarea deschisă.
Data actualizare: 10-05-2012 | creare: 10-05-2012 | Vizite: 13386
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Compoziția nutritivă pentru Caise uscate:
Continut pentru:
100g
|
|
CALORII / 100g | cal |
Indice Glicemic | |
PRINCIPII NUTRITIVE / 100g | |
Proteine | g |
Glucide [carbohidrati total] | g |
- Fibre alimentare | g |
- Amidon | g |
- Zaharuri | g |
Lipide [grăsimi total] | g |
- Grăsimi saturate | g |
- Grăsimi polinesaturate | g |
- Grăsimi mononesaturate | g |
- Grăsimi trans | g |
- Colesterol | mg |
- Acizi grași Omega-3 | mg |
- Acizi grași Omega-6 | mg |
VITAMINE / 100g | |
Vitamina A - Retinol | UI |
Vitamina C - Acid Ascorbic | mg |
Vitamina D - Calciferol | UI |
Vitamina E - Tocoferol | mg |
Vitamina K | mcg |
Vitamina B1 - Tiamina | mg |
Vitamina B2 - Riboflavina | mg |
Vitamina B3 - Vit.PP - Niacina | mg |
Vitamina B5 - Acid Pantotenic | mg |
Vitamina B6 - Piridoxina | mg |
Vitamina B8 - Colină | mg |
Vitamina B9 - Acid folic | mcg |
Vitamina B12 - Ciancobalamina | mcg |
Betaină | mg |
MINERALE / 100g | |
Calciu | mg |
Fier | mg |
Magneziu | mg |
Fosfor | mg |
Potasiu | mg |
Sodiu - Natriu | mg |
Zinc | mg |
Iod | mg |
Fluor | mcg |
Seleniu | mcg |
Cupru | mg |
Mangan | mg |
ALTELE: | |
Cofeina | mg |
Alcool | g |
CAUTA UN ALIMENT DUPA DENUMIRE: