Cappuccino Beneficii și riscuri, calorii, compoziția nutritivă

©

Autor:

Cappuccino

Cappuccino este o băutură obținută din combinația de espresso scurt și spumă de lapte.

Compoziție nutrițională

O porție de 23 de grame de cappuccino conține 100 de calorii, 18 grame de carbohidrați, 3 grame de grăsimi totale și 13 grame de zaharuri totale.

Beneficii

Previne bolile de inimă

Cafeaua conține antioxidanți precum flavonoidele care împiedică oxidarea colesterolului LDL și previne problemele cardiace. Studiile arată că un consum regulat de cafea ajută la scăderea riscului de mortalitate timpurie la persoanele cu diabet și boli de inimă. (1)

Previne accidentul vascular cerebral

Această băutură ar trebui consumată, mai ales de femei, deoarece acestea au un risc mai mare de accident vascular cerebral (AVC). Conform dovezilor științifice, persoanele care beau cafea de două ori pe zi își reduc șansele de AVC cu 20%.

Previne diabetul de tip 2

Aportul ridicat de cafea scade șansele de a dezvolta diabet de tip 2, deoarece organismele rezistă la insulină. Cafeaua conține antioxidanți care previn deteriorarea țesutului. Mineralele ajută organismul la utilizarea insulinei. Studiile arată că un anumit compus găsit în cafea blochează polipeptidul amiloid, care este principala cauză a apariției diabetului. (3)

Previne Alzheimerul

Cafeaua îmbunătățește memoria pe termen scurt. Studiile arată că un consum regulat de cofeină stimulează puterea cognitivă, care îmbunătățește, de asemenea, funcțiile creierului. Mai mult chiar, scade șansele de dezvoltare a demenței cu 65%. (4)

Previne cancerul

Studiile arată că aportul de cafea scade șansele de cancer cu 50%, în condițiile în care bei patru căni pe zi. (5)

Bun pentru dinți

Conform credinței populare, consumul de cafea duce la îngălbenirea dinților. Cu toate acestea, persoanele care îl beau în mod regulat au șanse mai mici de a fi supuse la acest risc. Boabele prăjite de cafea din cappuccino sunt cunoscute ca având mai multe proprietăți antibacteriene. (6)

Măsuri de precauție

Este posibil să apară reacții adverse, cum ar fi neliniște, tensiune, insomnie, anxietate acută, probleme cardiace, probleme de digestie și dureri severe de cap. De asemenea, ar putea crește nivelul tensiunii arteriale.

Nu bea mai mult de o cană pe zi dacă ești însărcinată. Studiile privind efectul cafelei asupra fătului au fost controversate, dar un lucru este sigur: dacă bei cafea când ești însărcinată, cofeina va ajunge și la făt. Așadar, dacă nu poți opri consumul de cafea în timpul sarcinii, redu, cel puțin, aportul de cafea la o ceașcă pe zi. (7)

Consumul ridicat de cafea nefiltrată (fiartă sau espresso) a fost asociat cu creșteri ușoare ale nivelului de colesterol. Boabele de cafea conțin cafestol și kahweol, două ingrediente care par să crească nivelul de colesterol LDL.

Dacă ai colesterol ridicat sau ești sensibil la cofeină sau ești însărcinată ar trebui să acorzi atenție consumului de cafea.

Pentru ceilalți este indicat să bei o cantitate rezonabilă de cafea, adică una până la șase căni pe zi.AVANTAJE:
Unele studii au relevat beneficiile ale consumului de cafea pentru diabet, boli cardiovasculare, cancer și declin cognitiv.

DEZAVANTAJE:
Poate avea reacții adverse asociate consumului de cafeină.
Se recomandă consumul moderat în sarcină.

Data actualizare: 17-10-2019 | creare: 17-05-2012 | Vizite: 19281
Bibliografie
1. Coffee not as bad for heart and circulatory system as previously thought. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/06/190603084144.htm
2. Can drinking green tea or coffee cut stroke risk? Url: https://www.nhs.uk/news/neurology/can-drinking-green-tea-or-coffee-cut-stroke-risk/
3. Coffee components inhibit amyloid formation of human islet amyloid polypeptide in vitro: possible link between coffee consumption and diabetes mellitus.Url: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22059381
4. Caffeine: Cognitive and Physical Performance Enhancer or Psychoactive Drug? Url: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4462044/
5. Can Coffee Lower Cancer Risk? Url: https://www.cancer.org/latest-news/can-coffee-lower-cancer-risk.html
6. Can coffee prevent caries? Url: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2848806/
7. Caffeine During Pregnancy. Url: https://americanpregnancy.org/pregnancy-health/caffeine-intake-during-pregnancy/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Compoziția nutritivă pentru Cappuccino:

Continut pentru:
100g
CALORII / 100g cal
Indice Glicemic
 
PRINCIPII NUTRITIVE / 100g
Proteine g
Glucide [carbohidrati total] g
   - Fibre alimentare g
   - Amidon g
   - Zaharuri g
Lipide [grăsimi total] g
   - Grăsimi saturate g
   - Grăsimi polinesaturate g
   - Grăsimi mononesaturate g
   - Grăsimi trans g
   - Colesterol mg
   - Acizi grași Omega-3 mg
   - Acizi grași Omega-6 mg
 
VITAMINE / 100g
Vitamina A - Retinol UI
Vitamina C - Acid Ascorbic mg
Vitamina D - Calciferol UI
Vitamina E - Tocoferol mg
Vitamina K mcg
Vitamina B1 - Tiamina mg
Vitamina B2 - Riboflavina mg
Vitamina B3 - Vit.PP - Niacina mg
Vitamina B5 - Acid Pantotenic mg
Vitamina B6 - Piridoxina mg
Vitamina B8 - Colină mg
Vitamina B9 - Acid folic mcg
Vitamina B12 - Ciancobalamina mcg
Betaină mg
 
MINERALE / 100g
Calciu mg
Fier mg
Magneziu mg
Fosfor mg
Potasiu mg
Sodiu - Natriu mg
Zinc mg
Iod mg
Fluor mcg
Seleniu mcg
Cupru mg
Mangan mg
 
ALTELE:
Cofeina mg
Alcool g

CAUTA UN ALIMENT DUPA DENUMIRE: