Carne de capră Beneficii și riscuri, calorii, compoziția nutritivă

©

Autor:

Carne de capră

Carnea de capră este o alternativă sănătoasă la carnea de vită și pui, ca urmare a totalului redus de calorii, grăsimi și colesterol. Dacă ești în căutarea unei alternative de carne mai slabe, carnea de capră ar putea fi răspunsul.

Compoziție nutrițională

O porție de 85 de grame de carne de capră are 122 de calorii, în comparație cu 179 de calorii pentru cea de vită și 162 de calorii pentru cea de pui. În ceea ce privește grăsimea, carnea de capră are un aport redus, de 2,6 grame de grăsime totală pentru aceeași porție de 85 de grame. (1)

Beneficii

Previne cancerul

Carnea de capră conține acid linoleic conjugat, care previne celulele canceroase. (2) De asemenea, este o bună sursă de vitamina B și seleniu, care ajută la prevenirea dezvoltării celulelor canceroase.

Sursa bună de proteine

Proteinele sunt importante pentru dezvoltarea masei musculare. Consumul de carne de capră ajută la refacerea mușchilor și poate asigura o bună parte din necesarul zilnic de proteine. (3) Pentru a avea o dietă echilibrată este recomandat să combini carnea de capră cu legume.

Previne anemia

Carnea de capră este și o sursă de fier, motiv pentru care este recomandată pentru persoanele diagnosticate cu anemie. Aceasta poate fi consumată, inclusiv de femeile însărcinate, fără riscul de reacții adverse. (4)

Sprijină sănătatea mintală

Este o sursă de vitamine și minerale care includ vitamina B6, B 12, C, E, A, K, fier, calciu, fosfor, zinc, cupru, mangan, seleniu, potasiu, sodiu și multe altele. (5) Pentru persoanele care se confruntă cu depresie sau stres, carnea de capră poate fi de ajutor în menținerea sănătății mintale.

Sănătatea osoasă

Calciul și Vitamina B12 sunt bune pentru sănătatea și densitatea oaselor, iar adăugarea de carne de capră în dieta zilnică poate ajuta, pe termen lung, la prevenirea multe tipuri de boli osoase.

Sursă bogată de potasiu

Carnea de capră este bogată în potasiu; 100 g de carne de capră are aproximativ 385 mg de potasiu. Conținutul de potasiu este bun pentru menținerea tensiunii arteriale. (6) Potasiul are un rol și în stabilizarea ritmului cardiac.

Grăsime saturată

Harvard School of Public Health recomandă evitarea cărnii roșii sau alegerea variantele cu un conținut scăzut de calorii, deoarece carnea roșie are un conținut ridicat de grăsimi saturate, ceea ce poate stimula nivelul de colesterol din sânge și poate contribui la bolile de inimă. (7)

U.S. Food and Drug Administration recomandă consumul de mai puțin de 20 de grame de grăsimi saturate zilnic. O porție de carne de capră conține 4 % din valoarea zilnică recomandată.

Niveluri scăzute de sodiu

Carnea de capră are un conținut scăzut de sodiu în comparație cu puiul și carnea de vită. 100 de grame de carne de capră are doar 82 mg de sodiu. Prin urmare, consumul de carne de capră reduce riscul de a dezvolta hipertensiune. Conform US Department of Health and Human Services din 2010, aportul dietetic de sodiu nu trebuie să depășească 2,300 mg într-o zi. (8) Un nivel ridicat de sodiu în sânge poate provoca hipertensiune arterială.

Ajută la creșterea imunității

Este o sursă de multe minerale, vitamine și proteine, așa că acționează ca barieră împotriva radicalilor liberi și susține imunitatea.

Riscuri

Cu toate că există puține controverse privind carnea de capră, persoanele cu probleme de tensiune arterială și cele care au un nivel ridicat de colesterol ar trebui să evite sau să consume carne de capră cu moderație.AVANTAJE:
Carnea de capră are un conținut mai scăzut de calorii, grăsimi și colesterol decât tipurile tradiționale de carne.


Data actualizare: 24-10-2019 | creare: 11-05-2012 | Vizite: 17303
Bibliografie
1. The quality of goat meat and it’s impact on human health. Url: https://www.researchgate.net/publication/305369283_The_quality_of_goat_meat_and_it's_impact_on_human_health
2. Goat Milk Fat Naturally Enriched with Conjugated Linoleic Acid Increased Lipoproteins and Reduced Triacylglycerol in Rats. Url: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6271283/
3. Goat meat production, composition, and quality . Url: https://academic.oup.com/af/article/4/4/33/4638810
4. Lewandowski R (2003). Goat: The other red meat. Buck eye meat goat News letter Vol.1, issue 1, The Ohio State University Extension. Retrieved July 18,2008
5. Is meat consumption associated with depression? A meta-analysis of observational studies. Url: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5745880/
6. GOAT MEAT IN HUMAN NUTRITION. Url: https://pdfs.semanticscholar.org/1162/716037f673b436bb47e638ccec1ee40683c9.pdf
7. Harvard School of Public Health: Fats and Cholesterol
8. Sodium intake in US ethnic subgroups and potential impact of a new sodium reduction technology: NHANES Dietary Modeling. Url: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4290401/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Compoziția nutritivă pentru Carne de capră:

Continut pentru:
100g
CALORII / 100g cal
Indice Glicemic
 
PRINCIPII NUTRITIVE / 100g
Proteine g
Glucide [carbohidrati total] g
   - Fibre alimentare g
   - Amidon g
   - Zaharuri g
Lipide [grăsimi total] g
   - Grăsimi saturate g
   - Grăsimi polinesaturate g
   - Grăsimi mononesaturate g
   - Grăsimi trans g
   - Colesterol mg
   - Acizi grași Omega-3 mg
   - Acizi grași Omega-6 mg
 
VITAMINE / 100g
Vitamina A - Retinol UI
Vitamina C - Acid Ascorbic mg
Vitamina D - Calciferol UI
Vitamina E - Tocoferol mg
Vitamina K mcg
Vitamina B1 - Tiamina mg
Vitamina B2 - Riboflavina mg
Vitamina B3 - Vit.PP - Niacina mg
Vitamina B5 - Acid Pantotenic mg
Vitamina B6 - Piridoxina mg
Vitamina B8 - Colină mg
Vitamina B9 - Acid folic mcg
Vitamina B12 - Ciancobalamina mcg
Betaină mg
 
MINERALE / 100g
Calciu mg
Fier mg
Magneziu mg
Fosfor mg
Potasiu mg
Sodiu - Natriu mg
Zinc mg
Iod mg
Fluor mcg
Seleniu mcg
Cupru mg
Mangan mg
 
ALTELE:
Cofeina mg
Alcool g

CAUTA UN ALIMENT DUPA DENUMIRE: