Margarină Beneficii și riscuri, calorii, compoziția nutritivă

©

Autor: Redacția ROmedic

Margarină Cu cât margarina e mai moale, cu atât e mai sănătoasă - conține mai puțini acizi grași trans.

AVANTAJE:
Margarina are un conținut scăzut de colesterol și este sursă de vitamina K.

DEZAVANTAJE:
Margarina este bogată în grăsimi saturate.

Evitați margarina pentru copt - aceasta este bogată în acizi grași trans (ulei hidrogenat).

Hidrogenarea grăsimilor este un proces de adăugare de hidrogen la o grăsime nesaturată (lichidă) pentru a o face rezistentă la oxidare (râncezire) și a o transforma în grăsime solidă. Astfel se naște margarina din ulei vegetal. În acest proces industrial pot lua naștere acizi grași într-o formă modificată (trans-acizi) care alterează funcțiile celulelor și pot duce chiar la cancer.

Data actualizare: 15-05-2012 | creare: 15-05-2012 | Vizite: 9334
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Compoziția nutritivă pentru Margarină:

Continut pentru:
100g 1 linguriță = 4g
CALORII / 100g cal
Indice Glicemic
 
PRINCIPII NUTRITIVE / 100g
Proteine g
Glucide [carbohidrati total] g
   - Fibre alimentare g
   - Amidon g
   - Zaharuri g
Lipide [grăsimi total] g
   - Grăsimi saturate g
   - Grăsimi polinesaturate g
   - Grăsimi mononesaturate g
   - Grăsimi trans g
   - Colesterol mg
   - Acizi grași Omega-3 mg
   - Acizi grași Omega-6 mg
 
VITAMINE / 100g
Vitamina A - Retinol UI
Vitamina C - Acid Ascorbic mg
Vitamina D - Calciferol UI
Vitamina E - Tocoferol mg
Vitamina K mcg
Vitamina B1 - Tiamina mg
Vitamina B2 - Riboflavina mg
Vitamina B3 - Vit.PP - Niacina mg
Vitamina B5 - Acid Pantotenic mg
Vitamina B6 - Piridoxina mg
Vitamina B8 - Colină mg
Vitamina B9 - Acid folic mcg
Vitamina B12 - Ciancobalamina mcg
Betaină mg
 
MINERALE / 100g
Calciu mg
Fier mg
Magneziu mg
Fosfor mg
Potasiu mg
Sodiu - Natriu mg
Zinc mg
Iod mg
Fluor mcg
Seleniu mcg
Cupru mg
Mangan mg
 
ALTELE:
Cofeina mg
Alcool g

CAUTA UN ALIMENT DUPA DENUMIRE: