Omletă Beneficii și riscuri, calorii, compoziția nutritivă

©

Autor: Redacția ROmedic

Omletă

Preparata usor si imediat, ombleta contine pe langa oua si alte ingrediente sau arome.
Indiferent de optiunea aleasa (cu legume, cu branza sau cu carne), ombleta ofera multe beneficii.

Ouale sunt bune surse de proteine si oricare ar fi modul de preparare (fiert, prajit sau ombleta), organismul primeste valorile necesare.

Pe langa proteine, ombletele contin ”pachete” cu numerosi nutrienti, in special cu vitamina B8. Aceasta substanta previne dezvoltarea cancerului de san la femei. Combinat cu alte ingrediente, ombleta prezinta o valoare nutritionala mai mare.
Ingredientel precum menta sau patrunjelul ofera diverse vitamine, in special: vitamina A si C. Alte legume contin mai multe minerale: calciu, fier si acid folic.

Ombleta este o buna optiune pentru persoanele care doresc sa slabeasca. Deoarece contine multe proteine, o masa cu ombleta va alunga foamea timp de mai multe ore.
Un studiu publicat in ”Jurnalul International de Obezitate” (in 2008) a comparat pierderea in greutate la persoanele care au consumat oua la micul-dejun cu cei care au consumat o chifla.
Cu toate ca cele doua grupe au consumat aceeasi valoare calorica, in timpul studiului, persoanele care au optat pentru oua, au slabit fata de celelalte care au consumat chifla.
Daca consumati in mod obisnuit dimineata carbohidrati ar fi bine sa ii inlocuiti cu ombleta, in acest fel veti observa cum veti pierde din greutate fara sa fiti nevoiti sa tineti o dieta stricta.

Ouale ajuta in pierderea kilogramelor si controleaza foamea. Daca de curand ati restrictionat numarul de calorii in dieta si nu observati rezultate satisfacatoare, atunci este indicat ca la mic-dejun si/sau la pranz sa optati pentru ombleta. Cosumand oua nu veti simti foamea o perioada mare de timp.

Ca sa mariti valoarea nutritionala pentru ombleta, puteti sa adaugati si alte ingrediente, precum spanac, ciuperci, ceapa (praz) sau un ardel verde gras.
Adaugand legume in ombleta nu numai ca va creste caloarea calorica, dar va creste si cantitatea nutritionala.

Daca consumati ombleta si doriti sa slabiti, trebuie sa evitati cateva ingrediente.
Sa nu folositi ulei sau unt la prepararea ombletei. Ar fi mai indicat sa utilizati o lingura de ulei de masline; acesta contine 119 calorii.
De asemenea, evitati sa adaugati in prepararea ombletei carne grasa, precum sunca.



AVANTAJE:
Omleta este o sursa bună de proteine, riboflavina, vitamina B12 și fosfor.

DEZAVANTAJE:
Omleta este bogată în colesterol și grăsimi saturate.

Data actualizare: 01-08-2013 | creare: 01-08-2013 | Vizite: 71885
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Compoziția nutritivă pentru Omletă:

Continut pentru:
100g 1 ou = 60g
CALORII / 100g cal
Indice Glicemic
 
PRINCIPII NUTRITIVE / 100g
Proteine g
Glucide [carbohidrati total] g
   - Fibre alimentare g
   - Amidon g
   - Zaharuri g
Lipide [grăsimi total] g
   - Grăsimi saturate g
   - Grăsimi polinesaturate g
   - Grăsimi mononesaturate g
   - Grăsimi trans g
   - Colesterol mg
   - Acizi grași Omega-3 mg
   - Acizi grași Omega-6 mg
 
VITAMINE / 100g
Vitamina A - Retinol UI
Vitamina C - Acid Ascorbic mg
Vitamina D - Calciferol UI
Vitamina E - Tocoferol mg
Vitamina K mcg
Vitamina B1 - Tiamina mg
Vitamina B2 - Riboflavina mg
Vitamina B3 - Vit.PP - Niacina mg
Vitamina B5 - Acid Pantotenic mg
Vitamina B6 - Piridoxina mg
Vitamina B8 - Colină mg
Vitamina B9 - Acid folic mcg
Vitamina B12 - Ciancobalamina mcg
Betaină mg
 
MINERALE / 100g
Calciu mg
Fier mg
Magneziu mg
Fosfor mg
Potasiu mg
Sodiu - Natriu mg
Zinc mg
Iod mg
Fluor mcg
Seleniu mcg
Cupru mg
Mangan mg
 
ALTELE:
Cofeina mg
Alcool g

CAUTA UN ALIMENT DUPA DENUMIRE: