Ou de prepeliță Beneficii și riscuri, calorii, compoziția nutritivă

©

Autor: Redacția ROmedic

Ou de prepeliță

Oul de prepelita ocupa un binemeritat loc intai in ierarhia alimentelor sanatoase.
Este recunoscut de practicantii medicinei chineze de sute de ani pentru remediile sale sanatoase, in cazul: rinitelor, astmului, febrei fanului, tusei spasmodica (tusea convulsiva), afectiuni ale pielii precum eczema si psoriazis.

Cercetatorii britanici considera ca ouale de prepelita trebuie numite ”super-alimente”, deoarece au efecte deosebite pentru sanatate si ajuta in cazul obezitatii. Datorita valorilor sale nutritionale, oul de prepelita este bogat in ingrediente esentiale, putand fi consumat mai mult de doua oua pe zi.

Numit si ”exilirul vietii”, oul de prepelita contine de trei-patru ori mai multa valoare nutritionala ca un ou de gaina.
De asemenea, are 13% proteine fata de oul de gaina care are doar 11 la suta.

Ouale de prepelita reprezinta ”pachete” de vitamine si minerale.
Cu toate ca este un ou de dimensiune si cantitate mica (9 g) este foarte bogat in valori nutritionale, cam de trei-patru ori decat un ou de gaina.

Comparativ cu oul de gaina, oul de prepelita ofera de trei ori mai multa Vitamina B1 (140% fata 50% al unui ou de gaina), o cantitate dubla de Vitamina B2 si Vitamina A in aceeasi cantitate.
Ouale de prepelita sunt foarte bogate in calciu si fosfor. In plus, au de cinci ori mai mult Potasiu si Fier decat ouale de gaina.
In plus, fata de oul de gaina, oul de prepeliata nu cauzeaza alergii si nu declanseaza predispozitii la o anumita boala ori afectiune.

Consumul regulat al oualelor de prepelita sunt benefice in numeroase afectiuni.
Datorita continutului sau natural, oul de prepelita ajuta in cazul afectiunilor digestive in specail in cazul ulcerelor stomacale.
Imbunatateste sistemul imunitar si memoria, creste activitatea creierului si stabilizeaza sistemul nervos. Este eficient in cazul anemiei, prin cresterea nivelului de hemoglobina in organism, indepartand in acelasi timp toxinele si metalele grele.
Chinezii foloseau ouale de prepelita in tratamentul tuberculozei, astmului si in cateva tipuri de diabet.

Copiii care consuma oua de prepelita sunt mai putin predispusi la boli infectioase.
La barbati, datorita continutul ridicat in minerale, proteine si vitamine, ouale de prepelita pot fi stimulatoare puternice pentru potenta sexuala.
Pentru femei, oul de prepelita ajuta la imbuntatirea culorii pielii si la intarirea firelor de par; din aceste motive ouale de prepelita sunt prezente in produsele de ingrijire.

Ouale de prepelita pot fi consumate crude, dupa ce vor fi spalate intr-un bol cu apa. Nu trebuie sa va ingrijorati in privinta infectiei cu Salmonella, ouale de prepelita sunt rezistente la infectii deoarece contin lizozime care ucid bacteriile.


Pentru imbuntatirea sistemului imunitar si a metabolismului este recomandat a se consuma intre trei-cinci oua de prepelita in fiecare dimineata.
Consumul unui ou de prepelita crud este mai benefic pentru sanatate decat oul fiert.



AVANTAJE:
*Oul de prepelita contine proteine digestibile; fiind si cele mai numeroase compartiv cu alte proteine de origine animala. 100 g ou de prepelita contine 13,05 g proteine, mai multe decat cele din oul de gaina sau de rata.

*Proteinele, minerale, vitaminele si acizii grasi din oul de prepelita sunt eficiente pentru sistemul nervos. Continutul de Vitamina B8 ajuta stimulii nervosi din creier si imbuntateste memoria.

*Ouale de prepelita sunt bune in timpul sarcinii. Continutul de caolina din oul de prepelita este benefic pentru dezvoltarea creirului la fetus si poate reduce riscul avortului sau a mortii.

*Oul de prepelita contine zeaxantina si luteina, care protejeaza ochii si imbuntatesc vederea.

*Ouale de prepelita contin colesterol HDL (”colesterol bun”), care ajuta la mentinerea inimii sanatoase.

*Consumate zilnic, ouale de prepelita cresc libidoul si imbunatatesc astfel viata sexuala.

*Oul de prepelita prezinta si substante anticancer.

*Consumul zilnic a galbenusului de ou pastreaza tineretea. Mai exact, s-a observat ca previne cu 40% imbatranirea; fapt ce se datoreaza continutului de luteina din galbenusul de ou de prepelita.

*Contin foarte putine calorii. Din acest motiv, ouale de prepelita reprezinta o buna alternativa pentru persoanele care doresc sa slabeasca.


Data actualizare: 30-07-2013 | creare: 30-07-2013 | Vizite: 74886
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Compoziția nutritivă pentru Ou de prepeliță:

Continut pentru:
100g 1 ou = 9g
CALORII / 100g cal
Indice Glicemic
 
PRINCIPII NUTRITIVE / 100g
Proteine g
Glucide [carbohidrati total] g
   - Fibre alimentare g
   - Amidon g
   - Zaharuri g
Lipide [grăsimi total] g
   - Grăsimi saturate g
   - Grăsimi polinesaturate g
   - Grăsimi mononesaturate g
   - Grăsimi trans g
   - Colesterol mg
   - Acizi grași Omega-3 mg
   - Acizi grași Omega-6 mg
 
VITAMINE / 100g
Vitamina A - Retinol UI
Vitamina C - Acid Ascorbic mg
Vitamina D - Calciferol UI
Vitamina E - Tocoferol mg
Vitamina K mcg
Vitamina B1 - Tiamina mg
Vitamina B2 - Riboflavina mg
Vitamina B3 - Vit.PP - Niacina mg
Vitamina B5 - Acid Pantotenic mg
Vitamina B6 - Piridoxina mg
Vitamina B8 - Colină mg
Vitamina B9 - Acid folic mcg
Vitamina B12 - Ciancobalamina mcg
Betaină mg
 
MINERALE / 100g
Calciu mg
Fier mg
Magneziu mg
Fosfor mg
Potasiu mg
Sodiu - Natriu mg
Zinc mg
Iod mg
Fluor mcg
Seleniu mcg
Cupru mg
Mangan mg
 
ALTELE:
Cofeina mg
Alcool g

CAUTA UN ALIMENT DUPA DENUMIRE: