Salvie Beneficii și riscuri, calorii, compoziția nutritivă
©
Autor: Redacția ROmedic
Salvia se folosește cel mai bine în umpluturi cu carne de porc și vită, în cârnati sau băuta ca ceai.
Stimulează fierea și imbunătățește digerarea grăsimilor. Slavia este și un antiseptic puternic.
AVANTAJE:
Salvia este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina K, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, vitamina C, vitamina E și tiamină.
Stimulează fierea și imbunătățește digerarea grăsimilor. Slavia este și un antiseptic puternic.
DEZAVANTAJE:
Salvia poate interveni în fluxul laptelui matern, așa că nu este recomandat consumul în timpul alăptării.
Data actualizare: 10-05-2012 | creare: 10-05-2012 | Vizite: 4515
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Compoziția nutritivă pentru Salvie:
Continut pentru:
100g
1 lingură = 2g
|
|
CALORII / 100g | cal |
Indice Glicemic | |
PRINCIPII NUTRITIVE / 100g | |
Proteine | g |
Glucide [carbohidrati total] | g |
- Fibre alimentare | g |
- Amidon | g |
- Zaharuri | g |
Lipide [grăsimi total] | g |
- Grăsimi saturate | g |
- Grăsimi polinesaturate | g |
- Grăsimi mononesaturate | g |
- Grăsimi trans | g |
- Colesterol | mg |
- Acizi grași Omega-3 | mg |
- Acizi grași Omega-6 | mg |
VITAMINE / 100g | |
Vitamina A - Retinol | UI |
Vitamina C - Acid Ascorbic | mg |
Vitamina D - Calciferol | UI |
Vitamina E - Tocoferol | mg |
Vitamina K | mcg |
Vitamina B1 - Tiamina | mg |
Vitamina B2 - Riboflavina | mg |
Vitamina B3 - Vit.PP - Niacina | mg |
Vitamina B5 - Acid Pantotenic | mg |
Vitamina B6 - Piridoxina | mg |
Vitamina B8 - Colină | mg |
Vitamina B9 - Acid folic | mcg |
Vitamina B12 - Ciancobalamina | mcg |
Betaină | mg |
MINERALE / 100g | |
Calciu | mg |
Fier | mg |
Magneziu | mg |
Fosfor | mg |
Potasiu | mg |
Sodiu - Natriu | mg |
Zinc | mg |
Iod | mg |
Fluor | mcg |
Seleniu | mcg |
Cupru | mg |
Mangan | mg |
ALTELE: | |
Cofeina | mg |
Alcool | g |
CAUTA UN ALIMENT DUPA DENUMIRE: