Unt Beneficii și riscuri, calorii, compoziția nutritivă
©
Autor: Redacția ROmedic
Untul se digeră cel mai bine crud - prin încălzire se denaturează, devine brun și eliberează produși toxici.AVANTAJE:
Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sintetic.
DEZAVANTAJE:
Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente.
Data actualizare: 15-05-2012 | creare: 15-05-2012 | Vizite: 21912
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Compoziția nutritivă pentru Unt:
|
Continut pentru:
100g
1 pachet = 200g
1 cană = 227g
1 lingură = 14g
|
|
| CALORII / 100g | cal |
| Indice Glicemic | |
| PRINCIPII NUTRITIVE / 100g | |
| Proteine | g |
| Glucide [carbohidrati total] | g |
| - Fibre alimentare | g |
| - Amidon | g |
| - Zaharuri | g |
| Lipide [grăsimi total] | g |
| - Grăsimi saturate | g |
| - Grăsimi polinesaturate | g |
| - Grăsimi mononesaturate | g |
| - Grăsimi trans | g |
| - Colesterol | mg |
| - Acizi grași Omega-3 | mg |
| - Acizi grași Omega-6 | mg |
| VITAMINE / 100g | |
| Vitamina A - Retinol | UI |
| Vitamina C - Acid Ascorbic | mg |
| Vitamina D - Calciferol | UI |
| Vitamina E - Tocoferol | mg |
| Vitamina K | mcg |
| Vitamina B1 - Tiamina | mg |
| Vitamina B2 - Riboflavina | mg |
| Vitamina B3 - Vit.PP - Niacina | mg |
| Vitamina B5 - Acid Pantotenic | mg |
| Vitamina B6 - Piridoxina | mg |
| Vitamina B8 - Colină | mg |
| Vitamina B9 - Acid folic | mcg |
| Vitamina B12 - Ciancobalamina | mcg |
| Betaină | mg |
| MINERALE / 100g | |
| Calciu | mg |
| Fier | mg |
| Magneziu | mg |
| Fosfor | mg |
| Potasiu | mg |
| Sodiu - Natriu | mg |
| Zinc | mg |
| Iod | mg |
| Fluor | mcg |
| Seleniu | mcg |
| Cupru | mg |
| Mangan | mg |
| ALTELE: | |
| Cofeina | mg |
| Alcool | g |
CAUTA UN ALIMENT DUPA DENUMIRE: