Rețetă Aperitiv din brânza de vaci
Vizite: 2929
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
979
CALORII
Ingrediente/compozitie:
1/2 kg branza de vaci,150 g smantana proaspata groasa,
chimen,
ceapa
Preparare:
Branza se freaca bine cu dosul furculitei, pe marginea farfuriei, ca sa se marunteasca, amestecindu-se apoi cu smantana.Smantana se poate inlocui cu maioneza.
Pentru gust si aroma se poate adauga 1-2 lingurite cu ceapa rasa fin sau numai cozi de ceapa verde taiate marunt si frunze de marar sau patrunjel taiate marunt.
Se aranjeaza pe platou, ornata cu felii de rosii, ardei grasi, ridichi rosii de luna. In brinza preparata cu smintina se pot adauga o lingurita de chimen, pisat bine cu piulita, sau macinat prin masina de piper si un varf de lingurita de boia dulce sau 1/2 lingurita cu pasta de ardei.
Din acest preparat se pot face si sandvisuri.
Analiza ingredientelor rețetei Aperitiv din brânza de vaci:
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Chimen (semințe)
Avantaje: Semințele de chimen sunt o sursă excelentă de calciu, fier, proteine, vitamina C, magneziu, fosfor, potasiu și zinc....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....