Rețetă Ardei copți conservați
Vizite: 2726
Timp preparare: 60min
Dificultate: medie
816
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 kg ardei,- 100 g zahar,
- 100 ml otet,
- 1 lingurita sare,
- piper,
- foi de dafin.
Preparare:
Ardeii se coc, se curata, se pun intr-un vas.Zaharul, otetul, sarea, piperul, dafinul se dau intr-un clocot si se lasa la racit (se poate pune si conservant).
Apoi amestecul se toarna peste ardeii pusi in borcane.
Analiza ingredientelor rețetei Ardei copți conservați:
Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roșu este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K și B6, acid folic și potasiu.
Ardeii sunt buni în caz de afecÈ›iuni ale pielii È™i membranei mucoase, precum È™i pentru Ã...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Dafin
Avantaje: Dafinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina B6, calciu și fier.
Dafinul este valoros pentru digestie și pentru convalescență....
Dezavantaje: Uleiul de dafin poate provoca reacții alergice și trebuie folosit doar în amestecuri foarte diluate. Nu se înghite sub nicio formă....
Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...