Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Aspic pește

Vizite: 2400
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie

Ingrediente/compozitie:

- peste care nu are oase multe,
- aspic.

Preparare:

Pentru aspic se preteaza numai pestele care nu are oase multe: salaul, pastravul, somnul, calcanul, morunul.

Pestele se fierbe in apa cu zarzavat, se lasa in supa pina cind se raceste, apoi carnea se scoate de pe oase si se taie felii, sau i se scoate pestelui numai coloana vertebrala si apoi se asaza pe aspicul ornat.

Se toarna peste el aspic, cit sa-l cuprinda bine si se introduce in frigider. Dupa ce s-a inchegat, se rastoarna pe platou. Pentru peste in aspic se folosesc forme din tabla inoxidabila, in forma de peste. Aceste forme sint mici, pentru o persoana, sau mari, pentru mai multe persoane. Carnea de peste fiarta se aseaza in forme si apoi se toarna aspicul.

Dupa ce formele au stat la rece ca sa se inchege gelatina, preparatul se rastoarna pe farfurii ovale, speciale.


Analiza ingredientelor rețetei Aspic pește:

Șalău
Avantaje: Șalăul are un conținut natural ridicat de proteine și Omega-3 Are un efect pozitiv asupra metabolismului...
Dezavantaje: Gătit pane sau prăjit în ulei, peștele e o adevărată „bombă calorică”...

Căutați rețete culinare după denumire