Rețetă Banană la cuptor (pentru bebe de la 10 luni)
150
CALORII
1
PORTII
Ingrediente/compozitie:
1 Banana coapta,fara pete50 g de branza dulce (eu am folosit branza din iaurt)
3-4 lingurite de iaurt
Scortisoara
Preparare:
Se taie banana in doua,pe lung, si se scobeste mijlocul, astfel incat sa ramana loc pentru a pune branzica in scobitura.Se unge o tava sau un vas yena cu putin ulei (ca pentru o prajitura), si se aseaza jumatatile de banana pe tava.
Se umple banana cu branzica si pe deasupra se pune iaurt. La sfarsit se presara si scortisoara.
Se baga la cuptor si se urmareste sa se rumeneasca bine pe toate partile.
Nu dureaza mai mult de 20 min. coacerea lor. (sa nu le ardeti).
Cand sunt gata, se scot, se paseaza sau se dau prin blender,dupa gustul bebelusului. Daca doriti o consistenta mai moale adaugati iaurt.
Poate fi savurata la micul dejun, sau ca desert.
Si..... Pofta buna!
Analiza ingredientelor rețetei Banană la cuptor (pentru bebe de la 10 luni):
Banane
Avantaje: Acest aliment este sărac în grăsimi saturate și sodiu, fiind o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C și mai ales potasiu.
Prezintă beneficii asupra sistemului cardiovascular, reducând p...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provin din zaharuri.
...
Branză slabă de vacă
Avantaje: Brânza previne apariția cariilor prin creșterea ph-ului salivei (stimuleaza producția de salivă alcalină), inhibă activitatea bacteriilor ce formeaza carii și împiedică distrugerea smalțulu...
Iaurt integral
Avantaje: Iaurtul integral este o sursă bună de riboflavină, calciu și fosfor.
Iaurtul este recomandat în caz de diaree cauzată de antibiotice, la prevenirea și tratamentul osteoporozei, pentru majori...
Dezavantaje: Iaurtul integral este bogat în grăsimi saturate....
Scorțișoară
Avantaje: ScorÈ›iÈ™oara conÈ›ine uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor È™i fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățeÈ™te circulaÈ›ia È™i ar putea fi benefică în cazul unor afecÈ...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....