
Rețetă Brânză de vaci cu biscuite și iaurt
Vizite: 6287
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
- 2-3 lingurite iaurt- 4 lingurite de branza de vaci
- 1-2 biscuiti
Preparare:
Se amesteca iaurtul cu branza de vaci si cu biscuitii (trebuie sa se obtina o consistenta mai tare).Dupa gust se poate adauga o lingurita de zahar.
Este o retera bogata in calciu, ce ar putea inlocui siropul de calciu.
Reteta ideala la masa de la ora 17.00.
Analiza ingredientelor rețetei Brânză de vaci cu biscuite și iaurt:
Biscuiți, simpli sau cu unt, din comerț
Avantaje: Biscuiții conțin o cantitate mică de colesterol, fiind o sursă bună de fosfor....
Dezavantaje: Biscuiții au un conținut ridicat de sodiu....
Branză slabă de vacă
Avantaje: Brânza previne apariția cariilor prin creșterea ph-ului salivei (stimuleaza producția de salivă alcalină), inhibă activitatea bacteriilor ce formeaza carii și împiedică distrugerea smalțulu...
Iaurt degresat
Avantaje: Iaurtul degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. În plus, iaurtul degresat este o sursă de riboflavină, calciu, fosfor, proteine, vitamina B12, potasiu și zinc.
Ia...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de iaurtul degresat provin din zaharuri.
Iaurtul cu conținut scazut de grăsimi nu este recomandat copiilor sub cinci ani....