Rețetă Cafea la filtru
Vizite: 4960
Timp preparare: 10min
Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
- 15 g cafea de persoana,- zahar dupa gust,
- apa.
Preparare:
Se prepara in aparate speciale care incalzesc apa electric. In lipsa acestora, se prepara in filtre de diferite marimi, pentru 2 pina la 6-8 cescute. Filtrul se pune pe un suport special din portelan, perforat la baza, care se asaza peste un vas in care va curge cafeaua.Cafeaua - 15 g de persoana - se va pune in filtru in functie de numarul persoanelor, ca sa nu fie prea subtire stratul de cafea prin care trebuie sa treaca apa. Cafeaua se asaza in filtru, in strat uniform; se stropeste cu 1/2 cescuta cu apa fierbinte, turnata cate putin, pe toata suprafata, ca sa se ude cafeaua si sa se taseze; astfel, apa va trece mai incet prin ea, obtinindu-se o cafea mai concentrata.
Restul de apa clocotita se pune intr-un vas mai mare si i se da drumul sa curga pe marginea filtrului, sa ajunga deasupra cafelei tasate si sa ramina deasupra ei, filtrindu-se incet. Cafeaua filtrata se mai infierbinta si se indulceste, dupa gust, apoi se serveste fierbinte.
Analiza ingredientelor rețetei Cafea la filtru:
Cafea
Avantaje: Cafeaua este o sursă de antioxidanți, riboflavină, acid folic și potasiu.
Cafeaua îmbunătățește, deși doar pe moment, nivelul de concentare și atenție.
Consumată moderat, cafeaua poate ...
Dezavantaje: Consumată în exces, cafeaua poate cauza insomnii, iritabilitate, creșterea ritmului cardiac.
Consumatorii de cafea pot dezvolta toleranță și dependență.
Cafeaua poate reduce absorbția unor ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...