Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cafea turcească

Vizite: 2146
Timp preparare: 10min
Dificultate: redusa
40

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- o lingurita cu varf (15 g) cafea macinata,
- o lingurita zahar (sau dupa gust),
- cca. 100 ml apa.

Preparare:

Este indicat sa se macine cafeaua in cantitati mici, pentru ca aceasta sa nu-si piarda aroma; se pastreaza in cutii de metal sau borcane bine inchise cu capac. Cafeaua cea mai aromata se prepara din boabe de cafea macinate fin, ca o faina, in masini speciale.Intr-un ibric se pune cafea, in functie de numarul persoanelor, impreuna cu zahariul respectiv si se dilueaza cu apa fierbinte, masurata cu cescuta de cafea.

Ibricul se trece pe foc si cafeaua se amesteca cu lingurita, pana cand da in clocot si se ridica. Ibricul se trage imediat de pe foc, apoi se pune inca de doua ori pe foc, procedand la fel. Dupa ce s-a retras a treia oara, ibricul se clatina putin, ca sa se adune caimacul; acesta se ia cu lingurita si se imparte la toate cescutele.

Cafeaua se lasa sa stea 2-3 minute, ca sa se aseze putin drojdia, apoi se toarna in cesti. Se serveste imediat, fierbinte.


Analiza ingredientelor rețetei Cafea turcească:

Cafea
Avantaje: Cafeaua este o sursă de antioxidanți, riboflavină, acid folic și potasiu. Cafeaua îmbunătățește, deși doar pe moment, nivelul de concentare și atenție. Consumată moderat, cafeaua poate ...
Dezavantaje: Consumată în exces, cafeaua poate cauza insomnii, iritabilitate, creșterea ritmului cardiac. Consumatorii de cafea pot dezvolta toleranță și dependență. Cafeaua poate reduce absorbția unor ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire