Rețetă Ciorbă de praz
Vizite: 1630
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
616
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 3 cartofi- 1 legatura de praz
- 2 morcovi
- 1 ceasca de paste (taitei)
- 1/2 l bors
- apa
- putina sare
Preparare:
Prazul se spala si se taie rondele. Se pune separat la fiert in apa plata. Morcovii se curata si ei si se taie cubulete, cartofii la fel.Se pun la fiert. Dupa ce au fiert, se adauga prazul (scurs in prealabil de zeama) si pastele.
La sfarsit se toarna borsul si se mai dau o data in clocot.
Analiza ingredientelor rețetei Ciorbă de praz:
Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu.
Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic.
Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri.
Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește.
Consumați în exces, pot duce la pigment...
Praz
Avantaje: Prazul este bogat în vitamina A, C, K, acid folic, dar conține și fibre alimentare, vitamina B6, fier și magneziu.
Este benefic pentru afecțiunile pieptului și ale vocii și pentru dureri în...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Tăiței cu ou, fără sare
Avantaje: Tăițeii au un conținut mic de grăsimi saturate....