Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ciuperci în oțet

Vizite: 3568
Timp preparare: 35min
Dificultate: redusa
800

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 kg ciuperci,
- 2 l otet,
- sare,
- piper boabe.

Preparare:

Cureti ciupercile si le speli bine, apoi le freci cu sare pentru muraturi. Le clatesti in apa cu otet. Pui la fiert otetul fara sare, doar cu boabele de piper, adaugi ciupercile si le lasi sa fiarba 5 minute. Tragi vasul de pe foc, asezi ciupercile in borcane si torni deasupra otetul fierbinte.

Capsezi imediat borcanele sau le legi bine cu celofan, le acoperi cu patura si le tii acolo pana se racesc (3-4 zile).


Analiza ingredientelor rețetei Ciuperci în oțet:

Ciuperci champignon
Avantaje: Ciupercile sunt bune pentru vegetarieni și vegani, în curele de slăbire, în tratarea depresiei și anxietății. Ciupercile champignon pot fi consumate și crude....
Dezavantaje: Dacă mergeti la cules de ciuperci, trebuie să aveți la îndemana o carte de specialitate și să consultați un expert înainte de a le consuma....
Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...

Căutați rețete culinare după denumire