Rețetă Compot de mere
Vizite: 6002
Timp preparare: 45min
Dificultate: redusa
162
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 150 g mere- 1 lingura zahar
- 1 pahar apa
- coaja de lamaie
Preparare:
Se pune apa cu zaharul si coaja de lamaie la fiert. Merele se curata de coaja si samburi, se taie sferturi si se pun sa fiarba in sirop la un foc mai tare, pana cand se inmoaie, fara sa se sfarame.Analiza ingredientelor rețetei Compot de mere:
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare și vitamina C.
Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri.
Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...