Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Compot de mere

Vizite: 4707
Timp preparare: 45min
Dificultate: redusa
162

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 150 g mere
- 1 lingura zahar
- 1 pahar apa
- coaja de lamaie

Preparare:

Se pune apa cu zaharul si coaja de lamaie la fiert. Merele se curata de coaja si samburi, se taie sferturi si se pun sa fiarba in sirop la un foc mai tare, pana cand se inmoaie, fara sa se sfarame.

Analiza ingredientelor rețetei Compot de mere:

Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare și vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă și circulație. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul și îl protejează de poluan...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.