ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale
Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Compot de mere cu scorțișoară

Vizite: 3323
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
57

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 100 g mere
- un varf (mic) de scortisoara
- 1-2 linguri de apa

Preparare:

Merele se spala si se decojesc, se taie feliute, se curata de samburi si partile tari din mijloc.
Se fierb timp de 15-20 de minute, amestecand din cand in cand.
Dupa primele 10 minute se pune un varful de scortisoara. Se lasa cateva minute la racit, apoi se mixeaza.


Analiza ingredientelor rețetei Compot de mere cu scorțișoară:

Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare și vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă și circulație. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul și îl protejează de poluan...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Scorțișoară
Avantaje: Scorțișoara conține uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor și fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățește circulația și ar putea fi benefică în cazul unor afec...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.