Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Compot de mere cu scorțișoară

Vizite: 3978
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
57

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 100 g mere
- un varf (mic) de scortisoara
- 1-2 linguri de apa

Preparare:

Merele se spala si se decojesc, se taie feliute, se curata de samburi si partile tari din mijloc.
Se fierb timp de 15-20 de minute, amestecand din cand in cand.
Dupa primele 10 minute se pune un varful de scortisoara. Se lasa cateva minute la racit, apoi se mixeaza.


Analiza ingredientelor rețetei Compot de mere cu scorțișoară:

Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Scorțișoară
Avantaje: ScorÈ›iÈ™oara conÈ›ine uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor È™i fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățeÈ™te circulaÈ›ia È™i ar putea fi benefică în cazul unor afecÈ...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....

Căutați rețete culinare după denumire