Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cremă de miel și sparanghel

Vizite: 1612
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
256

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 20 g de carne de miel fiarta
- 100 g de sparanghel (proaspat sau congelat)
- 1 cartof mare
- 50 ml de iaurt gros (40% grasime)
- 1 fir de asmatui/hasmatuchi

Preparare:

Se fierb sparanghelul si cartoful in bain marie sau in apa clocotita (nesarata). Cand sunt fierte bine se strivesc impreuna cu carnea si totul se amesteca cu hasmatuchi si iaurtul gros pana se obtine o crema grasa. Se serveste avand grija sa nu fie prea fierbinte.

Analiza ingredientelor rețetei Cremă de miel și sparanghel:

Carne de miel
Avantaje: Carnea de miel conține o cantitate mică de sodiu. Sursă bogată de acid folic....
Dezavantaje: Carnea de miel are un conținut ridicat de grăsimi saturate....
Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Iaurt integral
Avantaje: Iaurtul integral este o sursă bună de riboflavină, calciu și fosfor. Iaurtul este recomandat în caz de diaree cauzată de antibiotice, la prevenirea și tratamentul osteoporozei, pentru majori...
Dezavantaje: Iaurtul integral este bogat în grăsimi saturate....
Sparanghel
Avantaje: Sparanghelul este o sursă excelentă de proteine, niacină, vitamina B6, magneziu, zinc, fibre alimentare, vitamina A, E, C și K. În plus sparanghelul conține și tiamină, riboflavină, acid foli...
Dezavantaje: Sparanghelul nu este recomandat bolnavilor de gută, deoarece purina poate agrava simptomele acestei afecțiuni. Poate produce un miros specific al urinei....

Căutați rețete culinare după denumire