Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Desert din brânză de vaci cu fructe

Vizite: 1516
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1294

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 250 g branza de vaci proaspata,
- 250 g fructe proaspete sau congelate,
- 100-150 g zahar,
- 200 ml frisca pentru ornat.

Preparare:

Branza de vaci impreuna cu fructele si zaharul se freaca cu dosul furculitei, pana cand se omogenizeaza, apoi compozitia se pune in cupe de sticla si se lasa la rece 2-3 ore.

Dupa ce s-a racit, se modeleaza deasupra fiecarei portii cate o rozeta cu frisca. Se serveste rece.


Analiza ingredientelor rețetei Desert din brânză de vaci cu fructe:

Branză slabă de vacă
Avantaje: Brânza previne apariția cariilor prin creșterea ph-ului salivei (stimuleaza producția de salivă alcalină), inhibă activitatea bacteriilor ce formeaza carii și împiedică distrugerea smalțulu...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire