Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Dulceață de trandafiri

Vizite: 1692
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
4317

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500-700 g petale de trandafiri (parfumati),
- 1 kg zahar,
- 1/2 l apa,
- o lingura de miere de albine (100 g),
- zeama de la o lamaie mare (50 ml) sau 100 glucoza,
- 2 cuisoare,
- 1-2 bucati scortisoara nemacinata,
- vanilie.

Preparare:

Cand se culeg petalele de la fiecare trandafir, acestea se prind toate odata in mina si li se taie partea alba deodata, inainte de a se risipi. Daca nu s-a facut aceasta la cules, petalele se asaza in manunchi, unele peste altele cu partea alba in aceeasi directie si apoi li se taie mai multora deodata, aceasta parte.

Petalele colorate se freaca intr-un castron cu 30 g zahar si cu zeama sau sarea de lamaie au rolul de a intari petalele fragile, ca acestea sa nu se moaie la fiert si de a inviora culoarea. Zaharul se pune la fiert cu 1/2 l apa, se amesteca pe foc, pana cand se topeste si, cand siropul da in clocot, se adauga petalele impreuna cu toata zeama lasata. Petalele frecate s-au intarit, de aceea trebuie sa fiarba mai mult.

Dulceata se fierbe, pana cand se leaga.Va avea culoare rosiatica si petalele vor pluti in tot siropul pana in fundul cratitei; atunci cratita se ia de pe foc. Daca se fierbeprea mult, zaharul se caramelizeaza si culoarea devine galbuie.


Analiza ingredientelor rețetei Dulceață de trandafiri:

Cuișoare
Avantaje: Cuișoarele sunt un antiseptic puternic și un stimulent pentru circulație. Se pot adăuga în ceai, pentru mai multa energie....
Miere
Avantaje: Mierea are un conținut scăzut de sodiu, colesterol și grăsimi saturate. Mierea are actiune antibacteriană asupra bacteriilor care dau diaree (salmonella și escherichia coli), în special la sug...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de miere provine din zaharuri. În miere se poate dezvolta toxina care dă botulismum, în condiții de anaerobioză (lipsa aerului), prin urmare mierea este cont...
Petale de trandafir
Petalele de trandafir conÈ›in 95% apă, având o valoare nutriÈ›ională scăzută È™i foarte puÈ›ine calorii. ConÈ›in totuÈ™i puÈ›ină vitamina C....
Scorțișoară
Avantaje: ScorÈ›iÈ™oara conÈ›ine uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor È™i fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățeÈ™te circulaÈ›ia È™i ar putea fi benefică în cazul unor afecÈ...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire