Rețetă Dulceață de vișine sau cireșe albe, negre sau amare
Vizite: 2630
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
4663
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- circa 1,3 kg fructe,- 1 kg zahar,
- zeama de la o lamaie (50 ml) sau 100 g glucoza,
- vanilie.
Preparare:
Dupa ce au fost spalate, fructele mari se curata de codite si de samburi cu un cleste special sau cu o sarma inoxidabila, indoita ca un ac de par, iar cele mici (cirese amare) cu o scobitoare. Pe masura ce se curata, se pun intr-o cratita smaltuita de 3-4 l, ca sa nu se piarda sucul din ele. Dupa eliminarea samburilor va ramane cca 1 kg.Peste ele se presara zaharul tos, se adauga zeama de lamaie sau glucoza, 2-3 cm dintr-un baton de vanilie si se amesteca usor, prin rasturnare, cu lingura.
Se lasa sa stea 2-3 ore, ca sa-si lase zeama apoi zeama, apoi cratita se pune pe foc tare (nu direct pe flacara).
Fructele se fierb ca pentru orice dulceata; nu se mai adauga apa (vor lasa destul suc).Cand fructele plutesc in tot siropul, pana in fundul cratitei, se ia dulceata de pe foc, se aduna spuma, se acopera, si dupa ce s-a racit, se pune in borcane.
Analiza ingredientelor rețetei Dulceață de vișine sau cireșe albe, negre sau amare:
Cireșe amare
Avantaje: Cireșele amare sunt o sursă excelentă de fibre alimentare și vitamina C. În plus, ele nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu.
Sunt bune pentru circulație și prevenirea cancerului...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de cireșele amare provin din zaharuri....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....