Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Friptură de pui la cuptor

Vizite: 1914
Timp preparare: 140min
Dificultate: medie
3285

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- un pui de 1-1,5 kg

Preparare:

Daca se frige intreg, puiul se pune intr-o tava potrivita cu marimea lui (daca vasul este mai mare sosul se va arde.

Pentru gust si aroma se aseaza in tava un rand de rondele de zarzavat cu 3-4 linguri de apa si o lingurita rasa cu sare, deasupra aezandu-se puiul nesarat, bine uns cu untura sau ulei. Cratita se introduce in cuptorul bine incins la inceput, 30 min, pana se formeaza o crusta putin rumenita, care va impiedica scurgerea sucului din carne.

Puiul se stropeste, apoi cu sosul din tava care il sareaza si il rumeneste frumos fiind colorat cu sucul din morcovi. Apoi focul se reduce la mijlociu sau mic, lasand puiul sa se friga 1- 1 1/2 h pana cand se patrunde bine si se inmoaie carnea, intorcandu-se pe toate partile si stopindu-se de fiecare data cu sos ca sa se rumeneasca uniform.


Analiza ingredientelor rețetei Friptură de pui la cuptor:

Pui - carne și piele (fiert, in tocană)
Avantaje: Carnea de pui este o sursă bună de proteine, niacină, vitamina B6, fosfor și seleniu....
Dezavantaje: Carnea de pui este bogată în colesterol....

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.