Rețetă Gogoșari feliați în otet
Vizite: 2760
Timp preparare: 3min
Dificultate: redusa
4262
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 10 kg gogosari,- 1/4 kg zahar,
- 1 l otet,
- 2 pachete conservant,
- radacini hrean,
- frunze telina.
Preparare:
Se spala si se feliaza gogosarii. Se pune toata cantitatea de gogosari intr-un vas mai mare.Se adauga zaharul si otetul. Se lasa 24 h pana se creaza un suc propriu ce acopera toata cantitatea de gogosari (pentru o buna omogenizare se mai amesteca odata la 5-6 h). Se pune gogosarul in borcan(e). Se poate adauga hreanul si verdeata. In sucul ramas se adauga pachetele de conservant.
Se toarna sucul cu conservant peste gogosari.
Se poate consuma imediat.
Analiza ingredientelor rețetei Gogoșari feliați în otet:
Hrean rădăcină
Rădăcina de hrean gătită.
Hreanul se folosește cel mai bine ca sos puternic, cu carne și pește în ulei.
Dezavantaje: Persoanele cu probleme de tiroidă trebuie să consume hrean în cantități reduse, deoarece conține goitrogeni....
Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...