Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Nectar de mere

Vizite: 9222
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
6080

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 4 kg de mere bine coapte
- 1 kg zahar
- 1 litru de apa
- 1 lingurita de scortisoara macinata

Preparare:

Merele se spala, se taie in felii si se fierb cu un litru de apa.
Cand devin moi, se pune zahar si se lasa sa mai dea de trei-patru ori in clocot. Apoi vasul se ia de pe foc si se lasa sa se racesca.
Merele se paseaza cu blenderul si se mai pun sa fiarba in apa in care au fiert initial.
Se pune o lingurita de scortisoara si se mai da in clocot.
Cald fiind, sucul se toarna in sticle, se leaga cu celofan si se pun la bain-marie timp de o jumatate de ora (se fierb intr-un vas cu apa).


Analiza ingredientelor rețetei Nectar de mere:

Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Scorțișoară
Avantaje: ScorÈ›iÈ™oara conÈ›ine uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor È™i fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățeÈ™te circulaÈ›ia È™i ar putea fi benefică în cazul unor afecÈ...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire