Rețetă Nectar din corcodușe
2480
CALORII
5
PORTII
Ingrediente/compozitie:
1 kg de corcoduse coapte, 400-500 g zahar, apa cat sa le acopere in craticioaraPreparare:
1. Corcodusele spalate si curatate de codite se pun intr-o craticioara si se acopera cu apa rece , apoi se pun la fiert impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, cca 20-30 minute, la foc domol.2. Dupa ce au fiert se strecoara sucul ramas, apoi corcoduselor din strecuratoare li se indeparteaza samburii si pielitele apoi fructul ramas se da la blender. Se amesteca piureul de fructe cu sucul strecurat, se adauga si restul de zahar si se fierbe din nou, cam 15-20 minute, la foc domol, adunand cu o spumiera, spuma stransa pe marginea craticioarei.
Se lasa sa se raceasca bine,apoi se lasa la rece in frigider, dupa care se poate consuma ca atare, fiind un nectar plin de vitamine, parfumat, racoritor cu un gust usor acrisor.
Pofta buna!
Analiza ingredientelor rețetei Nectar din corcodușe:
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...