Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pere caramelizate în Chianti cu vanilie

Vizite: 3711
Timp preparare: 60min
Dificultate: medie
Rețetă Pere caramelizate în Chianti cu vanilie
750

CALORII

3

PORTII

Ingrediente/compozitie:

3 pere, curatate de coaja
3-4 linguri generoase de zahar
1 pastaie de vanilie, despicata
150-200 ml vin rosu (Chianti)

Preparare:

Spalam si curatam perele de coaja. Codita o pastram pentru estetica. Le asezam într-un vas pe pat de zahar. Despicam pastaia de vanilie si scoatem maduva cu ajutorul unei lame de cutit. Atât pastaia cît si maduva, le adaugam în vasul cu pere si zahar. Turnam si vinul. Pentru început, am adaugat 150 ml. Pentru ca textura perelor era înca ferma,dupa 10-15 minute de fiert,
iar vinul caramelizat avea deja consistenta potrivita, am mai adaugat 50 ml de vin, am acoperit vasul si am mai lasat sa traga un clocot de 5 minute. În timp ce "vraja" clocotea usor, am tot întors perele pe toate partile. Rezultatul?O dulcegarie fantastic de aromata si parfumata, care unge sufletul!
Ar merge foarte bine si alaturi de un piscot, pandispan simplu sau stropit cu ciocolata alaruie, o bila de înghetata.


Analiza ingredientelor rețetei Pere caramelizate în Chianti cu vanilie:

Pere
Avantaje: Sunt un pachet de vitamine, minerale și fitonutrienți. Perele sunt bogate în fibre alimentare și vitamina C. Au efect antioxidant. Sunt dense din punct de vedere nutritiv și conțin fibre ce c...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de pere provine din zaharuri. Perele proaspete conțin un alcool bazat pe zaharuri denumit sorbitol, care, în cantitati mari, poate provoca diaree la un num...
Vin roșu de masă
Avantaje: Vinul rosu de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu. Vinul rosu contine cea mai mare concentratie de flavonoide, in special resveratrol, care se gaseste in cojile de ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de vinul rosu de masa provin din zaharuri si alcool....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire