Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Piure cu morcovi și mere

Vizite: 3920
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
590

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 2 mere
- 1 banana
- 2 iaurturi mici

Preparare:

Cartofii si morcovii se curata de coarja si se pun la fiert. In aelasi timp, merele se curata si ele de coarja, se dau pe razatoare (pe partea cu ochiurile mici). Dupa ce au fiert, cartofii si morcovii se scot si se lasa sa se raceasca. Apoi se dau pe razatoare. Se amesteca toate ingredientele si se piseaza.
La final se adauga iaurturile.


Analiza ingredientelor rețetei Piure cu morcovi și mere:

Banane
Avantaje: Acest aliment este sărac în grăsimi saturate și sodiu, fiind o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C și mai ales potasiu. Prezintă beneficii asupra sistemului cardiovascular, reducând p...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provin din zaharuri. ...
Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Iaurt degresat
Avantaje: Iaurtul degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. În plus, iaurtul degresat este o sursă de riboflavină, calciu, fosfor, proteine, vitamina B12, potasiu și zinc. Ia...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de iaurtul degresat provin din zaharuri. Iaurtul cu conținut scazut de grăsimi nu este recomandat copiilor sub cinci ani....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...

Căutați rețete culinare după denumire