ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale
Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Piure de fructe cu cereale

Vizite: 4018
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
177

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- o banana
- 1 mar copt (in cuptor)
- putina apa
- cereale fara gluten
- branzica de vaci (optional)

Preparare:

O banana cruda (bine coapta) se mixeaza impreuna cu un mar copt (in cuptor). Separat se prepara o portie de cereale (fara gluten pentru bebelusii mai mici de 6 luni si pentru cei cu probleme digestive - diaree) din 80-100 ml apa. Peste fructele mixate se adauga cerealele (gata preparate) si se mai mixeaza putin.
Piureul de fructe cu cereale se serveste imediat.
A nu se lase pentru mult timp la temperatura camerei.
Se mai poate imbogati piureul cu branzica de vaci preparata in casa (din lapte partial degresat pentru bebelusii cu probleme digestive - peste 5 luni).


Analiza ingredientelor rețetei Piure de fructe cu cereale:

Banane
Avantaje: Acest aliment este sărac în grăsimi saturate și sodiu, fiind o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C și mai ales potasiu. Prezintă beneficii asupra sistemului cardiovascular, reducând p...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provin din zaharuri. ...
Branză slabă de vacă
Avantaje: Brânza previne apariția cariilor prin creșterea ph-ului salivei (stimuleaza producția de salivă alcalină), inhibă activitatea bacteriilor ce formeaza carii și împiedică distrugerea smalțulu...
Fulgi de cereale
Avantaje: Cerealele integrale sunt carbohidrați complecși, care furnizează energie ce se eliberează încet, timp de câteva ore....
Dezavantaje: Multe mărci cunoscute conțin cantități mari de zahăr și sare....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare și vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă și circulație. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul și îl protejează de poluan...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.