Rețetă Prăjitură rapidă cu mere
3835
CALORII
18
PORTII
Ingrediente/compozitie:
500 g biscuiti, 1 kg mere, 100g zahar, 1 lg scortisoara, 300g apa, 2 plicuri budinca vanilie, pentru decor 200 g ciocolata menaj sau/si nuca cocosPreparare:
Aşezam într-o tavă un rând de biscuiţi. Radem merele pe răzătoarea mare, adăugăm zahărul cu scorţişoara si amestecăm .Budincile le dizolvăm în 300 ml apă rece, apoi adăugam merele răzuite şi condimentate in budinca. Punem totul la fiert pentru circa 3 minute de când începe să dea în clocot apoi punem compoziţia peste biscuiţii aţezaţi în tavă.Acoperim totul cu un alt rând de biscuiţi pe care îi vom aşeza în aceeaşi ordine ca primul strat. Glazurăm cu ciocolată deasupra si dăm prăjitura la rece pentru 1 oră, după care putem să servim.
Analiza ingredientelor rețetei Prăjitură rapidă cu mere:
Biscuiți, simpli sau cu unt, din comerț
Avantaje: Biscuiții conțin o cantitate mică de colesterol, fiind o sursă bună de fosfor....
Dezavantaje: Biscuiții au un conținut ridicat de sodiu....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare și vitamina C.
Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri.
Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Nucă de cocos, fulgi
Avantaje: Nuca de cocos conține calciu, magneziu, fosfor și potasiu....
Dezavantaje: Nuca de cocos este bogată în grăsimi saturate....
Scorțișoară
Avantaje: ScorÈ›iÈ™oara conÈ›ine uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor È™i fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățeÈ™te circulaÈ›ia È™i ar putea fi benefică în cazul unor afecÈ...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...