Rețetă Prăjitură cu musli și ciocolată
Vizite: 2392
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1524
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 50 g musli- 50 g alune macinate (nu foarte marunt)
- 200 g ciocolata cu lapte
Preparare:
Intr-o cratita se pune apa la fiert cand apa ajunge la fierbere, se da la foc mic.Intr-o craticioara, cat sa incapa in cratita de pe foc, se pun musli, alunele si ciocolata. Puneti craticioara in apa din cratita si se lasa pana se topeste ciocolata, amestecand continu.
Cand totul s-a amestecat bine se ia din cratita. Pe o farfurie plata se pune staniol. Cu o lingura luati din compozitie si puneti, gramajoare mici, pe foaia de staniol. La final puneti farfuria la frigider pana prajiturelele devin solide.
Analiza ingredientelor rețetei Prăjitură cu musli și ciocolată:
Alune - arahide
Avantaje: Alunele sunt o sursă bună de vitamina E și mangan, având un conținut scăzut de colesterol și sodiu....
Ciocolată cu lapte
Avantaje: Ciocolata are proprietăți afrodisiace și este cel mai cunoscut anti-depresiv alimentar.
Taninul din ciocolată contractă fibrele musculare ale peretelui intestinal favorizând mișcările peris...
Dezavantaje: Substanțele din ciocolată responsabile pentru starea de bine dau în același timp dependență:
- phenyl-etil-amina = substanță similară amfetaminelor
- anand-amina = efect similar canabisului...