Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Rață la cuptor

Vizite: 2201
Timp preparare: 90min
Dificultate: medie
4166

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- o rata de peste 1 kg,
- 4 linguri de coniac,
- 1 pahar de vin alb sec,
- sare,
- piper,
- sos condimentat.

Preparare:

Se curata bine pasarea, se pudreaza cu putina sare si piper, se asaza intr-o punga obisnuita din carton care a fost impregnata in ulei.

Se pune rata in punga, se inchide si asaza in tava cuptorului potrivit de incins. Se pune o ceasca de ulei si tot atata apa si se lasa friptura sa se friga incet. Se intoarce punga, se mai adauga grasime, daca apa s-a evaporat, si cand friptura s-a rumenit se indeparteaza punga.

Se serveste cu sos condimentat, piure de cartofi si masline, separand copanele, iar pieptul taindu-l in felii potrivite.


Analiza ingredientelor rețetei Rață la cuptor:

Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Rață
Avantaje: Carnea de rață are un conținut scăzut de sodiu. Este valoroasă pentru tratarea sindromului premenstrual și pentru femeile însărcinate....
Dezavantaje: Carnea de rață este bogată în grăsimi saturate....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Vin alb de masă
Avantaje: Vinul alb de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte a caloriilor furnizate de vinul alb de masa provine din zaharuri si alcool....

Căutați rețete culinare după denumire