Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de cartofi cu smântână

Vizite: 2070
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1796

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 kg cartofi
- 150 g ceapa
- 300 g smantana acra
- sare

Preparare:

Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi, se fierb in apa cu sare, se scurg si se lasa sa se raceasca.

Ceapa se toaca marunt, se sareaza, se lasa sa stea o ora, se clateste cu apa rece si se scurge.

Se amesteca ceapa cu smantana, se adauga putina sare si se toarna peste cartofi.

Aceasta salata este folosita la rasoluri.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de cartofi cu smântână:

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....

Căutați rețete culinare după denumire