Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Șerbet din trandafiri

Vizite: 1335
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
4000

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 kg zahar,
- 1/2 l apa,
- 100 petale de trandafiri pentru dulceata,
- 15 ml zeama de lamaie.

Preparare:

Petalele de trandafiri, curatate de partea alba, se freaca cu zeama de lamaie. Siropul se fierbe tot timpul acoperit, altfel se vor forma cristale pe margine, iar cand se va raci, se vor forma si la suprafata.

Cand se freaca si se taie, se stropeste cu sucul de trandafiri, stors bine prin tifon. Serbetul va avea culoarea roz. Se poate colora mai intens cu colorant alimentar rosu (2-3 picaturi).


Analiza ingredientelor rețetei Șerbet din trandafiri:

Petale de trandafir
Petalele de trandafir conțin 95% apă, având o valoare nutrițională scăzută și foarte puține calorii. Conțin totuși puțină vitamina C....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire