Rețetă Sirop din muguri de brad
Vizite: 5445
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
- muguri de brad cu lungimea de 3-4 cm,- pentru fiecare 1 l suc cate 1 1/2 kg zahar.
Preparare:
Acest sirop se prepara primavara, cand mugurii de brad au lungimea de 3-4 cm si culoarea verde. Mugurii curatati de codite, care au multa rasina se spala de praf cu apa rece, se pun intr-o oala smaltuita suficient de mare si se toarna apa cat sa depaseasca nivelul mugurilor inca odata cat volumul lor (la 1 kg muguri se pun cca 2 l apa).Se fierb cca. o ora, pana cand se moaie bine. Dupa aceea se ia de pe foc oala si se lasa sa stea acoperita la rece 48 de ore iar daca este cald, numai 24 ore, ca sa se extraga cat mai bine din muguri sarurile minerale si uleiurile aromatice.
Sucul se strecoara prin tifon dublu, asezat pe strecuratoare, presand mugurii ca sa se scurga tot sucul. Sucul se cantareste si la 1 l suc, se va pune zahar ca si siropul de zmeura, in oricare varianta.
Analiza ingredientelor rețetei Sirop din muguri de brad:
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...