Rețetă Sirop din porumbele
Vizite: 12683
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
4570
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- pentru fiecare kg de porumbele,- 1 kg zahar.
Preparare:
Porumbele sunt fructele unui arbust care creste prin finete sau la margini de cringuri. Cand sunt coapte, au culoare neagra-violacee si marimea unei visine mici; contin mult tanin, de aceea sunt foarte astringente.Porumbele coapte se spala de praf, se pun intr-o oala smaltuita cu apa rece (sa depaseasca nivelul lor cu cca 7-8 cm) si se lasa sa fiarba 30-40 minute, pana cand le plesneste bine coaja. Apoi oala se ia de pe foc, lasand-o acoperita, la rece, 48 ore.
Sucul se strecoara prin strecuratoare, pe care s-a asezat un tifon dublu, udat si bine stors (astfel va trece sucul mai repede), presand fructele bine cu mana.
Sucul obtinut va fi tulbure, dar imediat ce va fierbe impreuna cu zaharul se va limpezi si va capata o culoare foarte frumoasa, rubinie si aroma placuta, fara sa mai fie deloc astringent. Zahar se pune dupa una din variantele aratate la siropul de zmeura.
Analiza ingredientelor rețetei Sirop din porumbele:
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...