Rețetă Sos de mere
Vizite: 3593
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
215
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 2-3 mere- un varf (mic) scortisoara
- apa
Preparare:
Curatati merele de coaja si scoateti partea cu semintele. Taiati merele felii sau cubulete si punetile la fiert intr-un vas cu capac (inabusit), cu apa doar sa le acopere. Cand sunt aproape fierte adaugati un praf de scortisoara si mai lasati sa fiarba doua minute.Se ia doar feliile de mere (fara apa in care au fiert) si se paseaza in blender sau cu mixerul pana sunt ca un piure.
Se poate adauga si cereale pentru copii mai mari.
Analiza ingredientelor rețetei Sos de mere:
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare și vitamina C.
Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri.
Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Scorțișoară
Avantaje: ScorÈ›iÈ™oara conÈ›ine uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor È™i fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățeÈ™te circulaÈ›ia È™i ar putea fi benefică în cazul unor afecÈ...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....