ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale
Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Sos de mere

Vizite: 3198
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
215

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2-3 mere
- un varf (mic) scortisoara
- apa

Preparare:

Curatati merele de coaja si scoateti partea cu semintele. Taiati merele felii sau cubulete si punetile la fiert intr-un vas cu capac (inabusit), cu apa doar sa le acopere. Cand sunt aproape fierte adaugati un praf de scortisoara si mai lasati sa fiarba doua minute.
Se ia doar feliile de mere (fara apa in care au fiert) si se paseaza in blender sau cu mixerul pana sunt ca un piure.
Se poate adauga si cereale pentru copii mai mari.


Analiza ingredientelor rețetei Sos de mere:

Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare și vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă și circulație. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul și îl protejează de poluan...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Scorțișoară
Avantaje: Scorțișoara conține uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor și fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățește circulația și ar putea fi benefică în cazul unor afec...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.