Rețetă Supă cremă de ciuperci
Vizite: 1602
Timp preparare: 70min
Dificultate: redusa
836
CALORII
8
PORTII
Ingrediente/compozitie:
- 1 kg ciuperci champignon albe- 500 g ciuperci champignong brune
- 1 ceapa mare
- 2 iaurturi grecesti 10% grasime 150g (fiecare)
- un plic de Knorr pentru Supa crema de ciuperci
- 1 lingurita piper alb
- 1 lingurita sare
Preparare:
Se calește ceapa tăiată cubulețe într-o lingură de ulei 5 minute până devine transparentă.Se adaugă ciupercile tăiate în 4, se presară piperul alb și sarea, iar peste ele se toarnă un pahar 250 ml apă și se lasă la fiert 30 de minute
Se adauga continutul plicului knorr dizolvat în 500 ml apă rece și un iaurt și se mai lasă la fiert încă 20 de minute.
Se dă prin blender și se adaugă la final cel de-al doilea iaurt.
Analiza ingredientelor rețetei Supă cremă de ciuperci:
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ciuperci champignon
Avantaje: Ciupercile sunt bune pentru vegetarieni și vegani, în curele de slăbire, în tratarea depresiei și anxietății.
Ciupercile champignon pot fi consumate și crude....
Dezavantaje: Dacă mergeti la cules de ciuperci, trebuie să aveți la îndemana o carte de specialitate și să consultați un expert înainte de a le consuma....
Piper alb
Avantaje: Piperul alb este o sursă bună de fier, fibre alimentare și vitamina C....