Rețetă Supă de morcovi
Vizite: 5772
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
205
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 500 g morcovi- 1 l apa
Preparare:
Se taie felii subtiri morcovi. Se pun la fiert cu apa si se fierb 2 ore. Se strecoara. Morcovii fierti sunt trecuti de doua ori prin sita. Se adauga apa pierduta prin fierbere, sare (un strop) si se clocoteste iar.Analiza ingredientelor rețetei Supă de morcovi:
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic.
Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri.
Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește.
Consumați în exces, pot duce la pigment...