Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supe reci de fructe

Vizite: 1793
Timp preparare: 40min
Dificultate: redusa
968

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Reteta de baza pentru 3 l:

- 1 kg fructe (curatate, gata de preparare);
- 2 l apa;
- 150-200 g zahar;
- 30-40 g amidon;
- arome (vanilie, scortisoara, razatura de lamaie, etc.).

Preparare:

Fructele (care pot fi dintr-un singur sort sau din mai de multe sorturi laolalta) se spala bine, se curata, se indeparteaza cotoarele sau semintele, eventual, pentru a nu se oxida, se stropesc cu putin suc de lamaie.

Se fierb in apa cu aroma dorita, se paseaza sau se mixeaza cu ajutorul unui mixer cu cutit, dupa care se adauga amidonul diluat cu putina apa rece sau vin (alb sau rosu in functie de culoarea fructelor).

Se adauga zaharul (cantitatea variaza in functie de cat de dulci sunt fructele) si se continua fierberea inca cateva minute. Aceste supe de fructe se servesc intotdeauna reci.


Analiza ingredientelor rețetei Supe reci de fructe:

Amidon de cartofi
Avantaje: Benefic pentru flora intestinală. Ajută la reducerea trigliceridelor din sânge....
Dezavantaje: Spre deosebire de sursa sa, cartoful, acest amidon nu conține cantități semnificative de vitamine sau minerale....
Scorțișoară
Avantaje: ScorÈ›iÈ™oara conÈ›ine uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor È™i fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățeÈ™te circulaÈ›ia È™i ar putea fi benefică în cazul unor afecÈ...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire