Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tarhon conservat

Vizite: 1859
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- tarhon,
- otet de 9 grade

Preparare:

Se poate usca ca si patrunjelul, bine spalat, insa crengute (netocat), pastrandu-se in punga de hartie sau din panza. Dupa ce s-a spalat si zvantat, se poate pastra verde in punga de nylon, la congelator.

In mod obisnuit, se conserva cu otet, pastrandu-si astfel bine aroma. Primavara, se aleg crengutele tinere, se spala si se stropesc imediat cu otet de 9 grade. Pentru 1/2 kg mladite tinere de tarhon sunt necesari 300 ml otet de 9 grade (care se va mai dilua putin cu apa care a ramas pe frunze). Sare nu se pune, caci il inchide la culoare. Se amesteca bine cu otetul, apoi se pune imediat in borcane, impreuna cu tot otetul; de altfel, este preferabil ca otetul sa se completeze daca scade mult, altfel tarhonul se va inchide la culoare.

Cotoarele mai groase care au ramas se rup in bucati si se pun in alt borcan, cu otet indoit cu apa; se leaga simplu cu nylon. Acest otet se poate intrebuinta pentru aromarea diferitelor ciorbe si sosuri, pe care le si acreste.


Analiza ingredientelor rețetei Tarhon conservat:

Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Tarhon
Avantaje: Tarhonul este o sursa excelenta de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, niacina si fosfor....

Căutați rețete culinare după denumire