Rețetă Variație cu cartofi
Vizite: 1423
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
129
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 cartof mare- un sfert de anason
- putin lapte
- putina sare
Preparare:
Fierbeti in baie de aburi sau in cuptorul cu microunde, cartoful si anasonul taiate marunt. Apoi, amestecati totul cu putin lapte pana obtineti un piureu cremos.Se serveste.
Analiza ingredientelor rețetei Variație cu cartofi:
Anason (semințe)
Avantaje: Semințele de anason sunt o sursă excelentă de fier, vitamina C, calciu, magneziu, fosfor, potasiu și zinc.
Ceaiul de semințe de anason înlatura flatulența, crește apetitul și ajută la dig...
Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu.
Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...