Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de fructe de sezon

Vizite: 1684
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- mere,
- pere,
- struguri,
- pepene galben,
- portocale,
- banane,
- ananas,
- nuci sau alune prajite,
- rom,
- coniac.

Preparare:

Se prepara din mere, pere, struguri, pepene galben (turchestan sau ananas), portocale, banane, ananas (sau compot de ananas), nuci sau alune prajite putin la cuptor, in tava, combinate, dupa gust, sau cu ce avem la indemina.

Fructele curatate se taie felii, se stropesc bine cu vin sau coniac si rom, sau se presara numai cu zahar dupa gust, amestecandu-le prin rasturnare cu lingura.

Se pun imediat in cupe sau farfurii, se lasa la rece (frigider), ca si precedentele, apoi se orneaza. Se pot servi si neornate.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de fructe de sezon:

Alune - arahide
Avantaje: Alunele sunt o sursă bună de vitamina E și mangan, având un conținut scăzut de colesterol și sodiu....
Ananas
Avantaje: Ananasul este bogat în vitamina C, fibre alimentare, tiamină și vitamina B6. În plus, ananasul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și sodiu. Este bun în caz de probleme digestive, f...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de ananas provin din zaharuri....
Banane
Avantaje: Acest aliment este sărac în grăsimi saturate și sodiu, fiind o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C și mai ales potasiu. Prezintă beneficii asupra sistemului cardiovascular, reducând p...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provin din zaharuri. ...
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Pepene galben
Avantaje: Este o sursă importantă de vitamine (vitamina A, vitamina C, acid folic, tiamină, riboflavină, niacină, vitamina B6, B12, vitamina E, vitamina K) și minerale (potasiu, calciu, magneziu, fosfor,...
Dezavantaje: Deși conține puține calorii, acesta provin din carbohidrați. Coaja poate conține bacteria dăunătoare Salmonella....
Pere
Avantaje: Sunt un pachet de vitamine, minerale și fitonutrienți. Perele sunt bogate în fibre alimentare și vitamina C. Au efect antioxidant. Sunt dense din punct de vedere nutritiv și conțin fibre ce c...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de pere provine din zaharuri. Perele proaspete conțin un alcool bazat pe zaharuri denumit sorbitol, care, în cantitati mari, poate provoca diaree la un num...
Portocale
Avantaje: Portocalele sunt o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, dar conțin și tiamina, acid folic și potasiu. În plus, portocalele nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu. S...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de portocale provine din zaharuri. Unele persoane care suferă de migrene au o sensibilitate la anumite citrice, astfel că simpla inhalare a aromei uleioa...
Rom
Avantaje: Romul are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de rom provin din alcool....
Struguri
Avantaje: Strugurii sunt o sursă bună de vitamina C si vitamina A, având un conținut scăzut de grăsimi și sodiu. Strugurii sunt o importantă sursă de minerale. Conțin antioxidanți cu rol benefic pe...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de struguri provine din zaharuri. Consumați în exces, pot cauza probleme stomacale. Unele persoane pot prezenta alergii la struguri, inclusiv la semințel...

Căutați rețete culinare după denumire