Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ardei iuți în oțet

Vizite: 3468
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
800

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 kg ardei iuti rosii si verzi,
- 1 l otet,
- 1 l apa,
- boabe de mustar,
- piper boabe,
- foi de dafin,
- 2 linguri sare grunjoasa,
- 4 linguri zahar.

Preparare:

Ardeii se pun in borcane intregi sau taiati felii. Celelalte ingrediente se fierb si se adauga peste ardei.

Analiza ingredientelor rețetei Ardei iuți în oțet:

Ardei iute
Avantaje: Ardeiul iute este o sursă bună de vitaminele A, C, K și B6, potasiu, fibre alimentare, tiamină, riboflavină, niacină, acid folic, fier, magneziu și fosfor....
Dezavantaje: Poate provoca dureri abdominale, senzație de arsură la nivelul intestinului, crampe și diaree dureroasă. Poate interacționa cu unele medicamente: inhibitorii ACE, anticoagulante, inhibitori ai e...
Boabe de muștar
Boabele de muștar se folosesc cel mai bine în sosuri și murături. Stimulează sucurile gastrice și ajută la digestie....
Dafin
Avantaje: Dafinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina B6, calciu și fier. Dafinul este valoros pentru digestie și pentru convalescență....
Dezavantaje: Uleiul de dafin poate provoca reacții alergice și trebuie folosit doar în amestecuri foarte diluate. Nu se înghite sub nicio formă....
Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire