Rețetă Bezele cu cafea
Vizite: 2047
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2088
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 6 buc albusuri- 200 ml cafea neagra
- 500 g zahar
Preparare:
Din zahar si cafea se face un sirop care se lasa sa se raceasca.Albusurile se bat bine intr-un cazanel, se pune cazanelul intr-un bain-marie, pe foc, si se amesteca cu siropul de cafea pana ce se ingroasa.
Se pune compozitia intr-un pos sau intr-un cornet si se formeaza aveline intr-o tava tapetata cu hartie.
Se coace la un foc domol, se lasa sa se raceasca, se scot din tava si se lipesc cate doua.
Analiza ingredientelor rețetei Bezele cu cafea:
Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu.
Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu.
Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Cafea
Avantaje: Cafeaua este o sursă de antioxidanți, riboflavină, acid folic și potasiu.
Cafeaua îmbunătățește, deși doar pe moment, nivelul de concentare și atenție.
Consumată moderat, cafeaua poate ...
Dezavantaje: Consumată în exces, cafeaua poate cauza insomnii, iritabilitate, creșterea ritmului cardiac.
Consumatorii de cafea pot dezvolta toleranță și dependență.
Cafeaua poate reduce absorbția unor ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...