Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Bezele cu cafea

Vizite: 1974
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2088

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 6 buc albusuri
- 200 ml cafea neagra
- 500 g zahar

Preparare:

Din zahar si cafea se face un sirop care se lasa sa se raceasca.

Albusurile se bat bine intr-un cazanel, se pune cazanelul intr-un bain-marie, pe foc, si se amesteca cu siropul de cafea pana ce se ingroasa.

Se pune compozitia intr-un pos sau intr-un cornet si se formeaza aveline intr-o tava tapetata cu hartie.

Se coace la un foc domol, se lasa sa se raceasca, se scot din tava si se lipesc cate doua.


Analiza ingredientelor rețetei Bezele cu cafea:

Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu. Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu. Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Cafea
Avantaje: Cafeaua este o sursă de antioxidanți, riboflavină, acid folic și potasiu. Cafeaua îmbunătățește, deși doar pe moment, nivelul de concentare și atenție. Consumată moderat, cafeaua poate ...
Dezavantaje: Consumată în exces, cafeaua poate cauza insomnii, iritabilitate, creșterea ritmului cardiac. Consumatorii de cafea pot dezvolta toleranță și dependență. Cafeaua poate reduce absorbția unor ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire