Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Bomboane cu grilaj

Vizite: 1963
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2532

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 150 g zahar,
- 100 g frisca nebatuta,
- 200 g nuci macinate,
- 200 g serbet de cacao pentru glasat.

Preparare:

Intr-o tigaie smaltuita se caramelizeaza zaharul. Cand apare putina spuma deasupra, se ia tigaia de pe foc. Dupa ce s-a racit putin, se adauga frisca nebatuta si se amesteca in continuare, la foc mic, pana cand se omogenizeaza (daca se pune frisca cu laptele in caramelul fierbinte, acestea se branzesc), apoi se pun nucile si se amesteca, pana se incorporeaza bine.

Tigaia se ia de pe foc si cit compozitia este calduta, se modeleaza intre palme un sul de 2 cm grosime care, apoi, se taie in bucati de 2 cm. Din fiecare bucata se formeaza, intre palme, cate o bila care, apoi, se aseaza pe un platou. Bomboanele se lasa sa se intareasca 2-3 ore, apoi se glaseaza cu serbet de cacao si se pastreaza intr-o cutie, in randuri suprapuse.


Analiza ingredientelor rețetei Bomboane cu grilaj:

Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire