Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Bomboane din fondant cu vișine

Vizite: 2574
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 60-70 visine din visinata,
- 200 g glazura de cacao sau serbet.

Preparare:

Visinele se scot din visinata cu o zi inainte si se pun pe un servetel de hartie sa se usuce. Cca. 200 g fondant alb se pune intr-o olita de 1 l care se asaza pe un vas cu apa calda (nu fierbinte).

Se amesteca cu o lingura de metal, pana cand fondantul se moaie (sa curga); daca este prea viscos, se adauga cateva picaturi de apa. Fondantul nu trebuie sa fie prea subtire, ci sa ramana pe visina in strat de cca 3 mm sau chiar mai gros.

Se introduc 5-6 visine in fondant, se scot imediat si se aseaza pe un platou sau pe o foaie de nylon. Fondantul alb se poate colora cu citeva picaturi de vopsea vegetala si aroma cu citeva picaturi de esenta de lamiie, portocala, fistic, sau trandafiri cu care se amesteca, in timp ce se incalzeste pe apa calda.

Dupa ce s-a uscat fondantul, bomboanele se glaseaza cu serbet de cacao, trecandu-le prin aceasta glazura. Se pastreaza in cutie, in straturi suprapuse, cu pergament intre ele.


Analiza ingredientelor rețetei Bomboane din fondant cu vișine:

Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...

Căutați rețete culinare după denumire