Rețetă Bomboane pentru ornat
Vizite: 1873
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
- 2 foi sau 6 granule de gelatina,- 60 ml apa,
- cca 1/4 kg zahar pudra,
- coloranti vegetali (rosu, verde, oranj sau cacao)
Preparare:
Gelatina se lasa sa se inmoaie in apa rece (daca este in foi se taie marunt) pana cand o absoarbe in intregime, apoi se amesteca pe apa fierbinte pina se dizolva bine. Intr-un castron, se pune zaharul pudra; se face o gaura la mijloc cu lama unui cutit inoxidabil, in care se desarta gelatina, putin calduta, amestecand circular cu cutitul ca sa incorporeze zahar pana se obtine un aluat nu prea virtos.Se imparte apoi in atitea bucati, cite culori dorim sa realizam. Se ia pe rind fiecare bucata, se pun pe ea 2-3 picaturi de esenta (colorant) cu care se framinta in zahar pina cind se obtine un aluat mai virtos, apoi se taie cu cutitul in bucatele, lasandu-le rasfirat sa se usuce. Se pastreaza in borcane cu capac, fiecare separat sau amestecate.
La nevoie, se presara pe glazuri pentru decor.
Analiza ingredientelor rețetei Bomboane pentru ornat:
Gelatină
Avantaje: Gelatina este o sursă de proteine care nu conține grăsimi....
Dezavantaje: Gelatina poate provoca un gust neplăcut, senzație de balonare sau arsuri la stomac....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...