Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Budincă pentru bebeluși

Vizite: 4664
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
217

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 cartof maricel
- 1 galbenus
- 1 castronel mic de branzica proaspata (calcica)
- 1 cescuta de lapte

Preparare:

Se spala bine cartoful si se fierbe in coarja. Se decojeste si il pasezi cu furculita dupa care adugi branzica, galbenusul si lapticul.
Se amesteca bine, iar compozitia obtinuta se toarna intr-un vas uns in prealabil cu unt si se da la cuptor pana cand se rumeneste.


Analiza ingredientelor rețetei Budincă pentru bebeluși:

Branză slabă de vacă
Avantaje: Brânza previne apariția cariilor prin creșterea ph-ului salivei (stimuleaza producția de salivă alcalină), inhibă activitatea bacteriilor ce formeaza carii și împiedică distrugerea smalțulu...
Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....

Căutați rețete culinare după denumire