Rețetă Budincă pentru bebeluși
Vizite: 4664
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
217
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 cartof maricel- 1 galbenus
- 1 castronel mic de branzica proaspata (calcica)
- 1 cescuta de lapte
Preparare:
Se spala bine cartoful si se fierbe in coarja. Se decojeste si il pasezi cu furculita dupa care adugi branzica, galbenusul si lapticul.Se amesteca bine, iar compozitia obtinuta se toarna intr-un vas uns in prealabil cu unt si se da la cuptor pana cand se rumeneste.
Analiza ingredientelor rețetei Budincă pentru bebeluși:
Branză slabă de vacă
Avantaje: Brânza previne apariția cariilor prin creșterea ph-ului salivei (stimuleaza producția de salivă alcalină), inhibă activitatea bacteriilor ce formeaza carii și împiedică distrugerea smalțulu...
Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu.
Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....